Beschermd thuis
Herstel in eigen woonomgeving
Je hebt de eerste en wellicht heftigste stap gezet door toe te geven dat je verslaafd bent, maar: wat nu? Hoe zorg je ervoor dat je clean wordt en blijft? Waarom gebruik je eigenlijk? Welke invloed heeft het gebruik op je dagelijks functioneren? Hoe bouw je een gezond sociaal netwerk op? Hoe krijg je weer financieel overzicht, zinvolle dagbesteding, voer je administratie of het huishouden? In ons ambulante traject zullen wij samen met jou al deze vragen en meer beantwoorden.
Ook wanneer je op dit moment elders cliënt bent of een traject hebt afgerond (denk aan een GGZ instelling, schuldhulp- of reclasseringstraject) kunnen wij je helpen: bij een parallel traject dan wel nazorgtraject bouwen wij samen met je huidige zorgverlener een op maat gemaakt zorgpad.
Bij de intake wordt jouw hulpvraag verdiept en zullen we jouw persoonlijke situatie in kaart brengen. Het kan zijn dat we in gezamenlijk overleg besluiten dat een ambulant traject (nog) niet toereikend is en een traject binnen ons safehouse of een behandeling binnen de GGZ passender lijkt. Wanneer het ambulante traject wel passend is, krijg je een begeleider toegewezen om te werken aan jouw persoonlijke herstelproces. Jouw ervaringsdeskundig begeleider spreek je vervolgens wekelijks, je kan 24/7 gebruik maken van onze bereikbaarheidsdienst, en je committeert je aan het volgen van meetings (zelfhulpgroepen).
Een ambulant traject kent meer vrijheid dan een beschermd wonen traject: je woont zelfstandig in je eigen omgeving, gaat door met je dagelijkse bezigheden en spreekt af met je begeleider waar en wanneer het jou uitkomt: ook in het weekend of in de avond. Dit vraagt wel meer verantwoordelijkheid van jou: openheid, bereidwilligheid én doorzettingsvermogen zijn daarom sleutelwoorden.